Mural Street Art @ Ipoh

Assalamualaykum & hie!



Have you ever heard about Street Art in Ipoh?

Entry ini kira macam bersambung dengan entry sebelum ni. Nak dijadikan cerita, aku & dua org kawan baik aku singgah sini lepas hi-tea dekat Plan B. Eceh! :P Kebetulan, semua lokasi dekat-dekat je. Selepas habis tawaf satu pekan Ipoh ni, baru lah kami jumpa Mural Street Art ini, itu pun atas bantuan hencek Google & GPS sebab lokasi memang tersorok dekat celah-celah bangunan. Actually sebelum ni dah pernah ternampak dah tapi tak expect lansung banyak sangat mural yg cecantek dekat sini. So buat kali kedua ni, wajib singgah! Hehe

Sebelum ni kita pernah dengar tentang Street Art in Penang je kan? So kalini dah ada dekat Ipoh! :) The paintings at Mural Street Art in Ipoh mostly highlight us the many cultures of Malaysia ( kuda kepang, lion dance, indian dance, kadazan) & really remind us the popular childhood games such as hide-and-seek , mothers hen & bubble blowing games. Serius rindu oi!

Lawa sesangat semua lukisan ni. Untuk darah seni mcm aku ni ,kalau datang sini memang rasa nak menconteng jugak. Haha!



  Really miss this childhood moments :(



  
Indian cultures. The wall looks so artistic!



Malay cultures. 



Chinese cultures.



My friends playing hide-and-seek with them. Hehe!



Bubbles blowing game. I had fun ! Haha



Wayang kulit.



See! The wall & painting really catchy!



Last pictures. hehee


Sebenarnya banyak lagi mural cecantek yg ada dekat celah-celah bangunan, tapi ini je gambar yg dapat dikongsi. Penat jugak datang sini. haha ! Kalau korang rasa dah bosan sampai tak tahu nak pergi mana dekat Ipoh ni, sini lah salah satu lokasi yg wajib korang singgah! Ambil gambar bebanyak lepastu upload dlm instagram. Ihiks! :p Thank you for reading gaiss! And I hope entry kalini dapat membantu korang yg tanya dekat instagram (instagram: nfatinsya_) tentang lokasi Mural Street Art dekat Ipoh ni & untuk sesiapa yg tengah survey tempat-tempat menarik dekat Ipoh. :)

Location: Near Jalan Datuk Onn Jaafar. GPS: N 04 35.613' E 101 4.923'

1 comment:

Wan Nursyahirah said...

menaarikkk !! sayangnya tak minat seni.. cuma suka tgk org berseni je.. :D