Nak muntah masa experiment T.T

As Salam n hie (:


Heyyy, awak semua ,Happy 25th ramadhan !  :'D 
#excitedkononpuasapenuh.OKBAI -.-


Sebagai pelajar matrikulasi, every week memang aku tak lepas dengan experiment. Masa sekolah dulu siap bilang dalam hati 'malas nye ! malas nye !'. Tak tahu lah kenapa. Mungkin sebab aku fadeup experiment selalu tak menjadi ataupun experiment tak mencabar mental aku *haikktuihh* . Aku tahu korang mesti excited kan sebab tak belajar sangat masa experiment  kann kann ? :p Dekat matrik perasaan aku berbeza sekali! Apakah suatu miracle atau excited dapat pakai lab coat? #konon pakai macam doktor letteww


Haritu aku rasa macam nak pitam dengar experiment biology kali nih kena guna darah. Memang aku kelam kabut tanya kawan-kawan yang lain pakai darah apa nih, darah animal ke human ? We guess we must use prepared slide, but actually our own blood ! Oamjaayy, masa tu semua nak excuse. Memang aku mengaku siap-siap aku ngeri dengan darah. Aku rasa ngiluuuuuu gle kalau tengok darah walau si hencek doktor selalu bagi aku tengok gambar mayat. #ok finee, memang aku tak boleh jadi doktor. Tapi masa tu jugak lah semua kata 'Aku pengsan tengok darah!' ,'Aku takut dengan jarum!', so so ? dengan evil nye kami gurls yang lemah dengan darah ni ,tarek one of guys from our practicum untuk join group experiment kami. Dengan niat yang sebenar, mogamoga beliau boleh derma darah. Luckly! beliau berserah dengan redha :p





Look ! cool kan? tenkiu Hawith ! (:


Masa nih, aku tahan je rasa nak muntah. Tambah-tambah tengok darah dah campur dengan bahan kimia lain. Perghhh, warna merah kekuningan. Kalau aku muntah kesian pulak dekat pekerja makmal nak kena bersihkan kan? Disebabkan dah satu makmal bau macam hanyir darah dan surrounding aku semua pakat tengah semangat picit jari keluarkan darah, akhirnyaa aku bertahan selama satu-ratus-dua-puloh-minit tengok dan tahan dengan bau darah. Fyi, dekat dalam satu test tube, kena ada two-drops of blood. Kami kena drop dekat semua test tube, so enam test tubes bersamaan dua-belas drops darah. Omaigod, bagi aku sangat banyak. Experiment kami agak lambat sebab darah beliau sangat pekat n likat. Kesian dekat beliau kena tebuk sampai empat jari. Korang mampu?




But last not least, ingat tak EXPERIMENT PINK yang aku penah bilang dulu. Lepas tu ktorang ada experiment yang lebih kurang sama procedure nya, juz tukar chemical je. So kali ni, aku berjaya jugak titrate sampai kaler PINK! :D



Ada jugak kaler pink kaaaannn?





Lepas habes break nih, ada experiment yang lebih menarek! Aku tak sabau rasanya nak bedah tikus! XD





Kau hengat kau dah cukop comel kalau kau peluk teddy kiut tu? Aku tetap evil nak bedah kau wahai tikus. XD 
*konon berani bebenauu.haakktuiihhh



KALAU SUKA, KLIK LIKE.




6 comments:

afeerah ay said...

fatin mmg ..

Tcca Anuar said...

syok nya, bedah bedah nieh. last bedah masa form4 time biologi.. hehe awsome..

difficult easy. said...

sameee! haha. masa experiment bio kat matrik. macam ni lah jadi. pucat 1 muka. and cikgu suruh rehat sebab dia tengok muka pucat lesi.

~uǝǝʇɐɟ said...

afeerah ay: u know me XD

~uǝǝʇɐɟ said...

Tcca anuar: seronok jugak bedah2 nih tauuu. dulu sekolah bedah katak kan? hehe

~uǝǝʇɐɟ said...

difficult easy: laa sampai camtu.hehe, rin susah nak pengsan. perasaan je oberrr.hihiks :D