Destinasiku.

Assalamualaikum w.b.t :)


Alhamdulillah..Finally, midsem break. Yeay! :)



Lab coat, Universiti Malaysia Kelantan.


Teringat dulu zaman matrik, asalkan masuk Lab je, bergambar 24 hours. Almaklumlah, masa tu batak sikit dapat pakai lab coat. Muahaha. Mula lah masing-masing nak berlagak jadi doktor, nak jadi Scientist , nak jadi Surgeon, nak jadi Professor and so on. Tapi sekarang tak boleh dah nak berangan "Macam doktor tak? macam surgeon tak?" *Tskk tskk*

Masing-masing dah ada haluan masa depan. Dah nampak kerjaya masing-masing. Cuma pasti tak pasti je dan itu bergantung pada tahap usaha. Teringat pesanan Pembantu Makmal masa Lab Kimia haritu, "Pastikan pakai lab coat dan butang penuh sampai atas. Awak tu bukan doktor, awak tu Scientist" *tsskkk* sentap iols. Tapi words scientist tu menaikkan kembali semangat :p. Walaupun bukan pakar bedah, mungkin pakar katak, pakar ular, pakar ulat, pakar burung, siapa tahu kan? Bhahaha


Sebelum masuk Lab Biology with BFF, Heart & Soul :)

Sebelum masuk Lab Kimia with pretty classmates. 

Malas butang penuh sbb tak masuk Lab Kimia lagi. Harap percaya. -.-"


Everyone have their own journey, just create it as you wish. I believe in faith and His plan. InsyaAllah ! Allahurabbi ! :') 


Walaupun aku tak dapat tawaran study dekat U lain yang jauh lebih gah, tapi bila aku fikir-fikir balik, kalau kita hanya menumpang belajar & tinggal dekat U yg famous & fabulous tu, tapi sedikit pun kita tak sumbang apa-apa, that's nothing mean to you, family, kaum kerabat, bangsa dan negara. Itu zero ! Betul tak? *Tiba-tiba nak emo ape kes ni,cik pateng? Ni bukan emo, ni semangat baru. lols. Jadi, belajar dekat mana-mana pun sama, yang penting diri tu sendiri. :)


UMK Kampus Jeli (kampus Sains) ni memang kecil, comel & molek je. Tapi sikit pun aku tak kisah. Sebab nya? Sebab tak perlu naik bas pergi kelas. Bangunan fakulti dengan bangunan asrama sangat dekat, 15 minit sebelum kelas masih boleh rileks dalam bilik. Selain itu, student juga tak berapa nak ramai macam U lain dan paling best, weols boleh conquer everything, sports, jawatan, kelab and so on ! Ukhwah bet seniors and juniors pun sangat bagus. :) *pilihlah umk. ehhh :p


(1)Bangunan asrama Blok A (dari sudut bangunan fakulti)
(2)Bangunan asrama blok B  (dari sudut bangunan fakulti)
(3)Pemandangan dari sudut asrama blok B 
(4)Pemandangan bangunan fakulti yg sekangkang kera je dpd bangunan asrama. Huehue (dari sudut medan selera)
(5)Pemandangan dari sudut dewan kuliah 
(6)Pemandangan dari sudut makmal. Boleh nampak dewan weols yg comel :p




Bilik ku Syurgaku. Gituh. :P


Pemandangan UMK bersama kabus tebal :)

Banyak lagi gambar dalam folder lappy, tapi cukup lah ni saja aku dapat kongsikan. Mana lah tahu kalau lepas ni adik-adik lepasan Matrikulasi/ Asasi/ STPM/ Diploma nak tahu lebih lanjut tentang UMK Kampus Jeli, ada lah sedikit pengisian yg dapat dikongsi bersama. :)




Sebelum berhenti menaip, sy mengharapkan doa awak awak dan awak yg membaca ni untuk mendoakan sy agar mudah menjawab Midterm Test kali ni dgn cemerlang & diberi kelapangan dada drpd Allah s.w.t , InsyaAllah ! ^__^v


                                                                                                                                



KALAU SUKA, KLIK LIKE.

8 comments:

Anonymous said...

salam,boleh share gambar bilik dia tak? :)

nor izzati jasni teoh said...

assalammualaikum,akak ambil course ape??

~uǝǝʇɐɟ said...

Wsalam. Sains gunaan sains sumber asli, dear :)

Anonymous said...

assalamualaikum. akak, nak tanya sket bole? bilik dia mcm mana ye? dengar2 sempit sket.

~uǝǝʇɐɟ said...

Yes so true. Kalau boleh bawak meja study yg kecik tu :)

Anonymous said...

Salam,akak nak tnyer
berape orang sebilik ek????

Anonymous said...

Salam....
akak heater n iron blh bwak x????

~uǝǝʇɐɟ said...

Ada bilik 4, ada bilik 3 org :)

Heater & iron dibenarkan :)