Menu sarapan pagi: Roti Bakar Comel.

Assalamualaikum :)


Comel tak blog aku sekarang? hihi , baru je edit-edit sikit blog ni. Actually aku nak tukar ke blogskin sebab banyak sangat sekarang ni blogskin yg comel-comel. Tapi malas la pulak nak edit HTML semua tu. Ni pun aku tak siap lagi header baru. Nampak tak betapa pemalas nya aku? Nampak? =.=" 

Okey mari kita kembali ke pangkal jalan. Hihihi. Dah lama dah teringin nak makan roti bakar comel ni, tapi kat mana ada jual yer? Nak elakkan duit yg semakin menipis ni terus menipis tanpa ragu-ragu, buat sendiri lagi bagus kan. *ayat jimat*


Nak tahu cara buat roti bakar comel? Letttsss go!



Step 1#
(gambar hak milik blog)


Mula-mula sekali, make sure korang ada plastik aluminium foil. Ala, yang mak-mak kita selalu guna nak bakar ikan ke, bungkus coklet ke, takpun nak guna masa nak bake tu. *ewah mak-mak pulak kan* Kalau ada, lepas tu korang design dulu atas plastik aluminium nak gambar camne, then gunting gambar comel tu dan tampal atas roti. Aku tak pasti nak tampal macam mana tapi ambil langkah mudah, aku sapu planta/marjerin atas gambar comel tu ,then baru melekat. :)




COMEEEEEEEEEEEEEELLL kan? :P



Step 2#


Seterusnya, bakar roti dalam pembakar roti dengan suhu yg sesuai. See! Semangat gle aku amik gambar kan. Semata-mata nak Share dengan korang semua. Terharu tak? Hiks.



Step 3#


Dah siap! Maka terhasillah gambar comel di atas roti yg sudah siap dibakar. Tapi aku rasa macam terlebih suhu je .Mula-mula macam frust jugak la apesal roti ni 'garing' sangat. kahkahkah! tapi lepas google, terjumpa gambar bawah ni, maka aku terasa hebat sekali. -.-

 Eh, memang kaler camtu la. hihi.


Macam biasa, kalau nak roti bakar tu lebih sedap, roti bakar yg tengah-tengah panas tu, sapu planta/marjerin dan taburkan sedikit gula :) Mudah kan? Yang penting kena rajin buat sendiri kalau teringin nak makan. Hikhik. Masa makan ni konfem korang akan fefeeling macam pergi Breakfast Cafe ala-ala comel gituh. :P 




Thank you sudi baca. ^_^v


KALAU SUKA, KLIK LIKE.

17 comments:

womahimia said...

comel laaa. huhu, if nak wat corak mata sume tu cane??

~uǝǝʇɐɟ said...

kalau nk buat mata, tebuk je lubang :) tp selalunya tak brape mnjadi, so leh la design guna coklet ke chips ke :)

Ftin Ashf said...

comelnyaaaaaaa, nak mkn pon sayang. hiks

~uǝǝʇɐɟ said...

tu la. sblm makan amik gmbr dulu. hehe :)

Ulya said...

comey gilaa :)
kalau buat macam ni menambah selera dan tanpa sedar menambah berat . opsss !
rajin kak fatin masak . jelesnyaa =.=

~uǝǝʇɐɟ said...

HAHAHA takpe, breakfast kan bgs untk otak :) kalau bab2 kreatif cmni mmg rajin sket ^_^v

sufi rifain said...

nice job....

~uǝǝʇɐɟ said...

thank you :)

womahimia said...

ohh. nanti nak try. hehe

~uǝǝʇɐɟ said...

okey dear :)

Ulya said...

hehe :) nnty ulya nak jd kreatif la, bila siap ulya tunjuk kat kak fatin ! >.<

farhana said...

ohh so sweetttttt..rase mc nk gigit2 jer roti tu xnk mkn sbb syg huhuhu

~uǝǝʇɐɟ said...

Ulya: okey no hal :) hehehe cepat buat sekarang! :P

farhana: hikhik, nanti siap buat frame sbb sayang :D

hani syahida said...

amboi kreatif betoi..nak buat lah...hehe

sedap pulak lagu kat blog ni..layan~

~uǝǝʇɐɟ said...

hani syahida: hehe ni pun search dekat tnet dear :)

layan ^_^

Duckface said...

comelnyaaaaaaaa. kretif gila

~uǝǝʇɐɟ said...

hehuuu :)
search internet then dapat idea! :D