Pesanan Ramadhan Budak Comel :')


Assalamualaikum :)

Harini ada budak-budak comel nak share something bout Ramadhan. Ayuh! :')



Abu Hurairah r.a meriwayatkan bahawa Rasulullah SAW bersabda: "Umatku telah dikurniakan dengan lima perkara yang istimewa yang belum pernah diberikan kepada sesiapa pun sebelum mereka. Bau mulut daripada seorang Islam yang berpuasa adalah terlebih harum di sisi Allah daripada bau haruman kasturi. Ikan-ikan di lautan memohon istighfar (keampunan) ke atas mereka sehinggalah mereka berbuka puasa.




 Daripada 'Abdur Rahman bin 'Awf, sabda Nabi SAW: "Barangsiapa yang berpuasa Ramadhan dan berqiam Ramadhan dengan penuh keimanan dan ihtisab, ia akan keluar daripada dosa-dosanya sepertimana hari ibunya melahirkannya".





Dari Abu Hurairah R.A, Rasulullah S.A.W bersabda: Sesiapa yang tidak menghentikan percakapan dusta dan terus melakukannya, Maka Allah tidak mempunyai hajat pada orang tersebut untuk dia meninggalkan makan minumnya- Hadis riwayat Bukhari Abu Daud, Turmizi, Nasaie dan Ibnu Majah



Dapat tak semua pesanan budak-budak comel harini? InsyaAllah ,semoga kita dapat amalkan bersama-sama & sentiasa istiqamah kerana Allah Ta'ala.  :') Take noted!





KALAU SUKA, KLIK LIKE.


10 comments:

yunZatie said...

comeynyeeeee katun katun tu. nak satu ! weee

adibahfaizah said...

Dapat ,tuan belog yang comel *angguk2 kepala*.
dah set mission untuk ramadhan kali ni :)

zacky786 said...

:)

zacky786 said...

:)

Amy Farhana said...

Singgah sini :D

kindly visit my blog : http://senyumindah90.blogspot.com/

Thanks :)

ajos safian said...

cool..folo your blog..

http://ajoschannel.blogspot.com

Ulya said...

Terima kasih budak comel , atas pesanan2 tu :)

hehee :) Moga amal kita bertambah dan diterima Allah pada bulan ramadhan yang penuh berkat ini ^^

http://berpayungteduh.blogspot.com/2012/07/dilema-muslimah-zaman-moden.html

ulya edit sikit :) harap ada maklumbalas ^^

Erisa Levine said...

Alhamdulillah, hrap2 puasa kita diterima oleh-Nya

Ulya said...

amin :)

~uǝǝʇɐɟ said...

amin ya rabbal alamin :)