xSangka....!


perjalanan pulang dari sekolah~
abah: Ha...tadi kmu dapat surat
fatin: Erk.siapa bagi? [nak kate akif,dah bagi lama dah]
abah: Kad raya kot dari bukit raja.jauh tu!
fatin: Eik..siapa pula yang bagi dari sana?
abah: Tunggu jela sampai rumah nanti,tahu la..
fatin: [blurnye..spe bg?kwn slim?xmgkin dari sne..erm?]

Membebel rin dalam hati.memang excited nak tahu siapa la yang bagi.Sampai-sampai je rumah,terus cari surat tu.Mum letak atas meja.fuhh..Nasib baik xda sape buka lagi.risau juga kot privacy kan...erm tengok bahagian belakang sampul tu ada num fon.pelik....bukan num handset..?????...Xsabar nak buka.dush..! terharu nyer baca...surat dari salah seorang penghuni ASRAMA BAITUL HASSANAH di kuala kubu baru....Kenal sangat tempat tu!!kawan smkasr pon mesti ingat memori kte sama-sama buat program PSK masa tahun 2006 dekat asrama anak yatim n fakir miskin2 [under 2K & 2T].....Bergenang terus air mata....Bila rin baca bawah sekali...IKHLAS DARIPADA MUHAMMAD RIDZUAN BIN KAMARUL ZAMAN..Dy ingat rin lagi? Rin ingat sangat budak ni.budak comel2!!Kalau nak buka cerita balik.Masa ktorang buat program dekat sana,rin kenal adikx2 kumpulan rin je..Adala dalam 5orang.Ramai sangat,xsempat nak kenal semua dekat situ.Maybe muka kenal tapi nama memang xsempat hafal.Lagipun program2 sehari je tapi terkejut sangat bila budak2 tiba2 tegur rin masa sesi terakhir,sesi bersalaman n fotografi.Comel sangat budak2 dengan muka merah,menangis tersedu2 minta num fon n alamat rumah rin..Rasenya xkenal tp??Rin senyum n terus ambil kertas n pen dekat tangan dy.Tapi satu je rin pelik,dekat kertas tu namax2 budak laki je dy minta num fon n kalau xsilap juz abangx2 kumpulan dy je..erm,xpela..huh...Comel budak ni..seriuz! Dalam hati cakap.bila besar mesti hensem..he3.. [betul x ika?] .Memang sedih nak tinggalkan dyrg n xsangka program kami2 betul2 meninggalkan kesan mendalam dekat dyrg.Sebelum balik,rin sempat minta tolong ika ambil gambar rin dengan budak tu.Bila rin naik bas,tersedu-sedu budak tu nangis sambil lambai-lambai sebelum bas bergerak.Selepas kami balik dari program tu,semua pakat pos kad raya dekat adik angkat masing-masing kat sana.Rin nk join tapi rin xsempat nak ambil adik angkat kat sana.Tiba-tiba terdetik nak pos kad raya dekat cute boyz tu sebagai tanda ingatan dan xdisangka tahun ni dy balas...Dah besar budak tu..tahun ni xsilap dy ambil PMR..tp....Satu je rin xdapat bagi kepastian...Katanya,DAN SAYA SEDIA JADI ADIK ANGKAT AKAK..hmmm bersalah rasanya...perlu atau tidak?Persoalan2 masih xterjawab [sebab dah ada.he3] ...apa-apa pun,seronok + best + teruja dy masih ingat rin...Walaupun perkenalan kami hanya pada sehelai kertas n xsampai 5 minit kami bertegur..

p/s~Hargailah walau sesaat kerna itu jua lah yang terindah =)



KALAU SUKA, KLIK LIKE.

7 comments:

ada. said...

mak aihh lame dah tuh program tuh.
waktu kite form 2 kan,
gile selebeh hingus-hingus aku jadi mc.
hahahaha :)

[H]afiz Al-[F]aizy said...

dsyt la korg...

frenz,, said...

weyh,,nk tgk gmba bdk 2!!hu3

utalisia said...

giler....nper aku tak dapat surat dari fareesha...

~uǝǝʇɐɟ said...

cuba ko try bg surat..mne tau dy rajen nak balas...cam dak nih tbe2 je bg..trkezut kte..plus terharu =]

Anonymous said...

fatin,adik angkat beribu pun xpe...tp calon suami tu mmg ptut sorg..hehehe=)

~uǝǝʇɐɟ said...

hahahaha :'D sy setia ok! *gulp~spe ni??*